sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Shamaanimyssy

En ole ehtinyt tänne pitkään aikaan. Nyt päätin kuitenkin laittaa kuvaa uudesta myssystäni. Edelliseen postaukseeni lisään, että Hermanni-kakusta tuli erittäin hyvää ja minulla on nytkin uusi juuri pöydällä kasvamassa ja yksi valmis kakku syötävänä.



Novitan Talvi 2012-lehdessä  päälikannessa oli aivan ihana pipo. Ylemmässä kuvassa siis tämä lehti ja alemmassa oma versioni siitä. Minulla sattui olemaan Ruska-väristä Puroa kotona ja koska siinä oli vihreää päätin tehdä siitä tämän pipon, kun aikaisemmin valmistunut huivinikin on vihreä, niin sopisivat sitten yhteen. Piposta tuli vähän liiankin syksyinen nyt kevääseen, mutta ihan kauniin värinen kuitenkin. Pipo oli todella kiva kutoa. Ohjeen pipo oli 54cm olevaan päänkokoon, mutta omani on 58cm, joten lisäsin kuvion verran eli 8 silmukkaa. Kuvion jälkeen lisäyksissä muutin silmukkamäärän vastaamaan alkuperäistä ohjetta, jotta sitä oli helpompi tehdä. Kaikki lisäykset ja kavennukset tehdään yläosassa pipon takapuolelle, eli pipo menee niskasta kivasti ruttuun. Samassa lehdessä oli samaa sarjaa pipon kanssa oleva ihana tunika isolla hupulla, johon olen jo varannut langat. Aloittanut en ole vielä, mutta tavoite olisi että paita olisi valmis syksyksi, mutta saa nähdä valmistuuko. Sitten seuraavaksi syksyksi, jollei ehdi ensi syksyyn.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kaunis värivalinta sinulla suunnittelemaani nsisen neulepäähineeseen.
    Muodon inspiroin naisen lapinpäähineestä.En kopioinut sitä suoraan, joten kukaan ei ole arvannut mistä ideani syntyi. Tätä en todellakaan kutsuisi pipoksi joka on muotona tylsä. Tämä ei sitä ole. Itse halusin kehittää kaunismuotoisen päähineen,joka on mielenkiintoinen neuloa. Onnistuin siinä, koska olen tehnyt niitä jo useissa eri väreissä. Tee vain tunikakin ja lapaset. Hyvä setti. Kiitos

    VastaaPoista