perjantai 20. syyskuuta 2013

Tuunailua ja kierrätystä osa 1

Nyt on ollut vimma tehdä kaikenlaista kierrätysompelua ja ehkä tekeleissäni voi puhua myös tuunaamisesta. Yleensä vierastan sanaa tuunaaminen, sillä monissa lehdissä esimerkiksi on tuunausideoita, jossa vanhasta kauniista alkuperäisessä asussaan olevasta kaapista tuunataan painajainen spreijaamalla se vaaleanpunaiseksi ja liimaamalla siihen kiiltokuvia. Niin usein tulee suorastaan paha olo näistä tuunauksista, mutta jokainen tekee omaisuudellaan mitä haluaa. Näihin tuo sana tuunaaminen ehkä sopii kuitenkin.Löysin kesällä pihakirppikseltä 0,50e:lla isohkon maatuskan, jolta puuttui kuitenkin kaverit sisältä. Löysin Pinterestistä tällaisen idean ja piti heti hakea maatuska hyllyltä. Tämä on loistava nuppineulatyyny lasten kanssa ja jos nuppineuloja tarvitsee ottaa mukaan. Ei pääse muksut heti näihin käsiksi kun saa kannen päälle, eikä neulat varise kassiin jos tarvitsee ottaa mukaan.


Tämä on lankapiilo. Se on tehty tyhjään isoon vitamiinijauhepurkkiin. Päällystin purkin villapaidan hihalla, joka on vain liimattu paikalleen. Reiän kanteen tein sellaisella nahan reijittimellä, jonka löysin piharakennuksesta. Erittäin toimiva käytössä, kun pikkuvilperimme ei enää pääse purkamaan koko kerää. Kuten kuvasta näkyy tarvitsisin toisen myös.Samasta villapaidasta leikkasin irti kauluksen ja ompelin käsin alaosan niin ettei se pääse purkautumaan. Tästä tuli kaikessa yksinkertaisuudessaa minulle kauluri, joka sopii hyvin fiksummankin takin alle. Vielä jäi samaista villapaitaa käytettäväksi vaikka kuinka.
Laitoin vanhan jo uusiokäyttöön varatun villapaidan pesukoneeseen ja se huopui hieman. Heitin sen vielä kuivuriin että huopukoon sitten kunnolla. Sain villapaidasta kahdet tumput. Mammalleni tein nimipäivälahjaksi nuo ylemmät käyttäen hyväksi helman resoria. Alemmat tein itselleni hihoista. Molemmat ovat siis samasta villapaidasta vaikka näyttävätkin kuvissa täysin eri värisiltä. Todella lämpimät lapaset tuli. Saa nähdä teenkö vielä jotkut tossut lopusta villapaidasta. Eihän sitäkään nyt voi pois heittää, hyvää huopunutta villapaitaa. 

Omiin lapasiini tein lakanakankaasta kukkaset. Löysin ohjeen Pinterestistä, mutta voisin tehdä ohjeen tännekkin myöhemmin. Lyhykäisyydessään kukka tehdään niin että leikataan viisi ympyrää. Itse käytin muottina pilttipurkin kantta. Ympyrä laitetaan puoliksi ja neulan ja langan kanssa pujotellaan kaarevalta syrjältä jokainen yksitellen ja kiristetään kukaksi. Ei kuulosta yhtä yksinkertaiselta, mutta laitan ohjeen myöhemmin. Erittäin helppo ja nopea kukka.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti