maanantai 1. helmikuuta 2016

Lasten huoneet

Lupasin laittaa vielä kuvia uusista lastenhuoneistamme jotka valmistuivat laajennuksen myötä. Niissä asuu meidän pian 4-vuotias poikamme ja kohta 6-vuotias tyttäremme. Tässä nyt ensn pojan huone:
Lautalattia on maalattu samalla maalilla kuin alakerran uusi puolikin. Kattoon laitoimme haltexin. Tapetit valkkasi mieheni ja huonekalut on sellaisia joita meillä jo olikin tai muuten vanhoja ja saatuja, joita osaa on nyt maalattu. Kattolistat vielä puuttuu.Pojan lamppu on minun oma tekeleeni. En löytänyt mistään kivaa lamppua pojan huoneeseen joka ei olisi vauvamainen, mutta joka kuitenkin näyttää lastenhuoneen lampulta. Lopulta ostin Ikean muovisen lampun johon tein kulkuneuvoja mustasta kontaktimuovista. Etsin ensin siluettikuvia ja sitten leikkasin kontaktimuovista kirurgiveitsellä kuvat. Itse olen lamppuun oikein tyytyväinen.

Tytön huoneen ihanan kukkatapetin hän valitsi itse. Lattia on maalattu samalla maalilla kuin olohuoneen lattia ja tässäkin huoneessa huonekalut ovat vanhoja kaikki. Joko ostettu nyt tähän huoneeseen, saatu ja tuunattu tai ollut neidillä jo ennestään. Myös täällä on Haltex-katto ja kattolistat uupuvat.


Nukkekodin alla oleva 50 luvun kaappi sai taustaansa tapetin ja kuluneen päälisen ja kaapin sisustan maalasin valkoisella. Kampauspöytä oli talossa kun muutimme. Siihen hankittiin uudet peilit kun vanhat oli menneet pilalle säilytyksessä ja pöytätason maalasin vaaleanpunaiseksi kun se oli niin kärsinyt. Penkki joka on kampauspöydän edessä on tullut meille jostain. Siihen tein uuden päälisen ja päälystin sen Jättirätistä ostamallani kankaalla. Tuota kangasta jäi vielä, joten voisin tehdä vielä vaikka koristetyynyjä siitä. Nukkekoti on minun vanha ja äitini tuunaama.


Neidin huoneeseen sain pappani äidin vanhan kaapinosan, jonka maalasin valkoiseksi ja tapetoin taustalevyn ylimääräisellä kukkatapetilla. Vetimet vaihdoin timanttivetimiin. 


Seinällä on minun vanha talolokerikko jonka taustat tapetoin pääasiassa tapettitalon tapettien jäämillä. Myös tapettitalon pöllötapetin pala pääsi kehyksiin. Toisessa kehyksessä on prinsessadiplomi edelliskesän keskiajanmarkkinoilta jolloin neiti osallistui prinsessakouluun.


Neidin lamppukin on minun käsialaani. Ostin kirpparilta muistaakseni eurolla vanhan lampun jonka purin niin että jäljelle jäi vain kehikko. Ikean tyllistä ja Ikean perhos pakettikoristeista syntyi tämä tyttömäinen lamppu.


Tällaisissa suurissa huoneissa meidän muksumme asustavat nykyisin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti