maanantai 17. syyskuuta 2012

Eilen illalla sain valmiiksi nostalgia-langasta pipon. Ohjeen löysin osoitteesta http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=93908. Erittäin kiva ohje, jossa koko pipon läpi tehdään joustoneuletta mutta nurjien ja oikeiden silmukoiden paikkaa vaan vaihdetaan 3 kerroksen välein. Mielekkäämpi neuloa kuin pelkkä tavallinen joustoneule tai sileä ja tulee kivan palmikkoisen näköistä ilman ihmeempiä kikkailuita, joita en olisi osannut kuitenkaan tehdä. Lisäksi pipossa oli todella kiva kavennus osio. Minulla on sen verran pitkulainen pää että lisäsin 2cm pipoon pituutta ja jätin piposta tupsun pois. Lisäksi minulla oli läytössä 4,5 kokoiset puikot, eikä 5-5,5 kuten ohjeessa, joten lisäsin 4 silmukkaa. Oikein kiva tuli piposta ja mukavan ohut, että voi pitää jo näillä keleilläkin.Nostalgia-lanka oli mukavan oloista neuloa. Neuloin tämän pyöröpuikoilla, mutta silmukoita oli sen verran vähän, että se oli hieman hankalaa, joten jos teen toisen, niin teen varmaan sukkapuikoilla.

 
 

Nostalgia-kerässä on 100g lankaa ja pipon jälkeen lankaa oli vielä paljon jäljellä. Mammallani on tänään nimipäivä, joten tein aamulla lahjaksi heijastin nauhan. Tällaisen tapaisen olen ajat sitten nähnyt jossain ja nyt päätin kokeilla itse. Nauhan tein virkkaamalla pylväillä ensin tarpeeksi pitkän nauhan ja sen jälkeen virkkasin pylväsrykelmin nuo pyörylät reunoihin. Vieläkin lankaa jäi jäljelle, mutten tiedä mihin sitä vielä käyttäisi. Yllättävän riittoisa on ollut tuo kerä. Tässä heijastin nauhassa on nurjalla puolella villakangas suiru, joka kiinnittyi samaan aikaan kun ompelin heijastimen tähän kiinni. Nauhan saa kiinnitettyä tarranauhan avulla vaikkapa käsivarren ympärille kun lähtee kävelemään.


Tässä kuva vielä heijastinnauhasta aukinaisena.Tällaisessa projektipussissa olen kudintani säilyttänyt ja kiikutellut mukanani. Olen nähnyt tällaiseen ohjetta useammassakin paikassa ja tein yhden kesällä tästä samasta kankaasta, joka on ensimmäiseen asuntooni ostettu paneeliverho. Sen pussukan annoin kuitenkin ystävälleni, joka tuli Tampereelta meitä moikkaamaan. Pidin siitä kuitenkin niin paljon että tein viime viikolla uuden kun sain lapsoset samaan aikaan päiväunille. Pussukan kylkeen ompelin muutaman pitsikukkasen. Löysin kesällä kirpparilta pitsisen kukkapöytäliinan eurolla ja ostin sen ihan askartelua varten. Tähän pussukan malliin ihastuin paljon ja näitä pitääkin tehdä lisää. Tyttökin voisi tykätä kun pussin saa kiinni ilman hankalaa vetoketjua, mutta tavarat pysyy hyvin sisällä.
Vo ihanuutta. Meidän pieni nukahti syliin keinutuolissa illalla velin juotuaan. Mikäs sen ihanampaa kuin nukkua äidin rinnalla masu täynnä lämmintä velliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti