torstai 20. syyskuuta 2012

Huomenna mennään mökille. Vanhempieni pitkä ja työntäyteinen mökkiprojekti alkaa olla loppusuoralla ja on ihana päästä katsomaan millainen mökki on sisältä nyt kun se on asuinkunnossa. Vielä neljä vuotta sitten mökki oli  vain siirrettynä paikanpäälle kasana vanhoja hirsiä. Tänä kesänä en olekaan ehtinyt mökille kuin kerran aikaisemmin, joten innolla odotan huomista. Tuolloin mökki oli vielä kylmänä, sisustamatta ja ilman listoja. Mökkituliaisiksi olen tehnyt lapsille lelulaatikon ja lisäksi aion viedä yhden vanhoista kuparipannuistani, jotta retrokirpparilta ostamani ihana posliinikulho mahtuu keittiön hyllylle. Mökille on tulossa myös vanhempani ja appivanhemmat. Varsinainen perheviikonloppu siis tiedossa.

Lelulaatikoksi muutin vanhan perunakorin. Näitä ihanuuksia oli taloon muutettaessa navetassa vaikka kuinka paljon. Nyt moni on jo löytänyt tiensä uuteen käyttöön, mutta on niitä vielä jäljelläkin. Pesin laatikon karhunkielellä suihkussa ja ompelin sisuksen vanhasta pellavaisesta pöytäliinasta tai laudeliinasta. Varma en alkuperäisestä käyttötarkoituksesta ollut, kun keskellä meni sauma. Molemmille puolille tuli kuitenkin nuo kauniit kirjailut tuohon ulkopuolelle tulevaan osaan. Sisuksen laatikko vaati, sillä kolot laatikossa on niin suuria, että kirjat ja pienet lelut tippuu muuten kyydistä kun laatikkoa siirtelee. Uskon että lelulaatikko sopii hyvin mökin muuhun sisustukseen. Täytin tietysti myös korin, sellaisilla leluilla  joita ei ole hetkeen kotona käytetty. Meillä on niin paljon leluja että hyvin niistä riitti yksi kopalinen myös mökille.
 

Nyt sain vihdoin aikaiseksi tehdä kaksi vuotta sitten Pilttipiiri-lehdessä olleen muistipelin valmiiksi. Tämä lähtee siis myös lelulaatikon mukana kohti Haapamäkeä.
Lelulaatikkoon tein myös lorupussin. Kortteihin käytin vanhat kiiltokuvani. Tällaiset pussukkalelut, joissa on paljon osia on kiva viedä mökille, jossa ne ei pääse häviämään ja sekoittumaan muihin tavaroihin niin helposti. Kotiin en olisi näitä tehnytkään. Pitäisi Ainolla nyt riittää puuhaa mökkeilessä, puuhommien lomassa. Hänen lempipuuhaansa siellä kun viimeksi oli puuhommat ukkon kanssa, eli puiden haku puuvajasta ja niiden laittaminen kiukaan ja padan pesään.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti