torstai 18. lokakuuta 2012

Syksyn sato talteen

Nyt minulla on jäänyt ompelu todella vähään sillä minua on purrut jonkinlainen sadonkorjuukärpänen. Niin varmaan miestänikin, joka hakee minulle jatkuvasti lisää suppilovahveroita. Omenapuu on myös tyhjennetty. Meillä on pihassa sellainen ikivanha puolikuollut omenapuu, joka kuitenkin tekee todella hyvää satoa. Puu on jotain vanhaa lajiketta oleva talviomenapuu, jonka omenat on erittäin hyviä hilloon ja piirakoihin, sillä omenat on happamia, eikä oikein sovi syötäväksi sellaisenaan. Vaikka puu onkin pystyynkuolleen näköinen, omenoissa ei koskaan ole ollut rupea tai muuta vikaa ja niitä on paljon.

Tytär ilmoitti, ettei syö muuta hilloa kuin omenahilloa, joka meillä oli aivan loppu, eikä auttanut kun ruveta hillon keittoon. Nyt on hilloa enemmän kuin tarpeeksi.
Vanhempani ostivat tänä syksynä kuivurin, jolla voi kuivata vaikka mitä. Minä heti lainasin sitä ja nyt on 10 pussia kuivia suppilovahveroita ja pari pussia omenalastuja. Myös kokonaisia siivuja kuivasin, sillä ne on narussa kauniin näköisiä ja niitä voi käyttää joulupaketteihin koristeeksi tai kranssiin. Tai sitten saavat olla vain koristeena. Sieniä on myös pakastimessa useampi pussillinen.Naisten kesken teimme alkuviikosta tällaisia tonttuja neulahuovuttamalla. Tuli oikein kivan näköisiä. Tässä oma versioni. Myös hieman isompaa ehtisin aloittaa, mutta se on vielä kesken. Tontuissa on kahden kokoiset styrokspallot. Lakki on huovutettu niin, ettei sen sisällä ole mitään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti