lauantai 20. lokakuuta 2012

Toteutunut haave

Mulla on ollut kesästä saakka haaveena sellanen kaappi jonka sisään voisin piilottaa ompelukoneen ja tarvikkeet, silloin kun en ompele. Sellaiselle on ollut tarvetta olohuoneessamme, sillä se on käytännössä ainut paikka jossa voin ommella ja meidän ruokapöytä on näyttänyt yli puoli vuotta erittäin kaoottiselta. Jopa mieheltä on meinannut mennä hermot siihen. Se on lisäksi ollut hankalaa, sillä kun tulee vieraita olen joutunut keräämään kaikki takaisin alakertaan ja siivoaminen on kestänyt todella kauan ja sen jälkeen aloituskynnys ompeluksiin on ollut suuri kun kaikki on täytynyt taas raijata takaisin. Nyt sain aivan ihanan kaapin tuohon tarkoitukseen. Ihana mieheni löysi sen kirpputorilta ja vielä maksoi kaapistani puolet. Nyt se komeilee olohuoneen nurkassa. Ei ollut aivan helppo projekti löytää oikeankokoista, ompelukäyttöön soveltuvaa kaappia, joka olisi meidän molempien maun mukainen ja vielä järkevän hintainen. Silti olen yllättynyt että se löytyi näinkin nopeasti. Tässä kuvia ylpeydenaiheestani.
Eli tällainen vanha ja kaunis yksilö. Missään ei ole vaneria käytetty ja paljon on tehty käsin ilman mitään koneita. Loimukoivua on pintapuoli ja virassaan toimii loistavasti.
Klaffin sisällä on 10 pientä laatikkoa nippeleille ja niiden päällä yksi pitkä laatikko, jossa on nyt kaavat. Ompelukoneen saa ihanasti työnnettyä piiloon tuonne keskelle. Keskiössä oli kolme pikkulaatikkoa ja sellainen lukollinen "viskinpiilotuspaikka". Toivottavasti emme tehneet mitään valtavaa antiikkirikosta, kun poistimme keskiön ompelukoneen tieltä. Ei ollut kovin helppo homma, sillä kaappi on tehty niin hyvin ja kaikki on tehty pyrstöliitoksin. Siististi niitä ei olisi saanut pois kuin purkamalla koko kaappi. Pappani lupasi eheyttää sen lukollisen pikkukaapin, joka keskellä oli, jotta saamme sen muuhun käyttöön.

   


Pikkulaatikoihin sain omiin laatikoihinsa nauhat, napit, pitsit, helmet ja ompeluneulat ja sakset. Nyt kaikki on ihanassa järjestyksessä ja vielä käden ulottuvilla ommellessa. Klaffin alla olevissa kolmessa laatikossa minulla on kankaita.- Kaikki eivät kyllä mahtuneet kaappiin, mutta ne laitoin laatikoihin, joila uskon olevan eniten käyttöä. Ylimpään laatikkoon laitoin puuvillat, keskimmäiseen trikoot ja resorit ja alimpaan muita, eli fleeceä, velouria, villakangasta ja sisustuskankaita.
Olen aivan todella onnelinen kaapistani!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti