perjantai 18. tammikuuta 2013

Äidin ja tyttären kerhot

Käyn lasten kanssa kerran viikossa seurakunnan perhekerhossa ja siellä tehtiin tällä viikolla niin kivoja kuulavärimaalauksia että oli pakko laittaa niistä kuvia tännekin. Eli nämä tehtiin laittamalla laatikon pohjalle A4 kokoinen paperi. Sen jälkeen lapsi sai valita 2-3 väriä, joista tiputeltiin muutama pisara paperille. Sitten hän sai laittaa laatikkoon 5-6 marmorikuulaa ja heilutella laatikkoa. Näin hienoja maalauksia syntyi meidän neidille, kun kuulat liikuttelivat värejä paperilla. Idea oli mielestäni loistava. Lapset ei sotke itseään ja saavat tehdä lähes kaiken ihan itse ja näitä oli niin nopea tehdä, että meidän neitikin, jolla keskittymiskyky yhteen asiaan on hyvin lyhyt, halusi tehdä näitä kolme.


Tällaisen pöytäliinan minä taas tein omassa tyttöjen kerhossani. Tämäkin idea oli todella kiva. Yksi meidän porukasta oli tällaisia tehnyt ennenkin ja oli hankkinut meille tuota alustaa. Pohja on siis kuin pellavarivettä, mutta vähän tiiviimpää ja paksumpaa. En tiedä saakohan tällaista askarteluliikkeestä vai rautakaupasta. Siihen kuitenkin neulahuovutettiin kuvioita ja ommeltiin helmiä koristeiksi. Tein valkoisesta villasta oikein höhhöjä kukkia, jotka oli todella hyvin tökitty vain keskustastaan. Keskustoihin ompelin mustia ja valkoisia hemliä. Mielestäni tästä tuli oikein kiva ja herkän näköinen. Tällaisia töitä voisi tehdä myös seinävaatteeksi tai iinkuin yksi meistä teki alustaksi lämpimälle piirakalle. Näitä tekee suht nopeasti ja lapsetkin osaisi tällaista tehdä, kuhan on sen ikäisiä, että osaa huovutusneulaa käyttää.


Tämän näköisiä lintuja kävi meidän laudalla eilen useita kappaleita. Emme olleet kumpikaan mieheni kanssa ennen nähneet tällaista lintua, jolla on päälaki tuollainen oikein tumman punainen ja muuten näytti hiukan varpuselta. Ilmeisesti urpiainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti