sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Tämä viikonloppu on ollut tehokas. Sain perjantai illalla valmiiksi pari viikkoa sitten aloittamani baktushuivin. Eli kolmiohuivin, joka neulotaan poikittain ja jolla on paljon pituutta, mutta vain vähän leveyttä. Lisäksi olemme olleet grillibileissä, joista mukaani sain aivan ihanan vanhan mekon. Ollaan myös viety potkukelkalla naapurin hevoselle leipää, aloitettu uusi neuletyö, piirretty kaavoja liivimekkoon ja sairastettu flunssaa ja herkuteltu.Tällainen tuli ensimmäisestä baktushuivistani. Huivi oli aika nopea tehdä, vaikka siihen menikin kaksi kerää 7veljestä lankaa. Huvi neulottiin kuitenkin aina oikeaa ja vaakaan, niin se eteni joutuisasti. Ohje on Me-lehdestä (11/2009), ja löytyy myös täältä. Suosittelen. Lopputulos on todella kiva.
Tällaisen mekon sain. En valitettavasti osaa tunnistaa mekon ikää mutta vanha se ainakin on. Yleensä mitkään vanhat mekot tai hameet ei minulle mene päälle, mutta tämä oli juuri sopiva. Yleensä kaikki vanhat ihanuudet on niin pientä kokoa että ihmetyttää miten ne on yleensäkään mahtunut kenellekkään. Tällainen tuuri minulla on harvoin. Ei muuta kuin juhlia odotellessa.
Tämän ihanan herkun nimi on rocky road. Eli suklaata, vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä. Sain tällaista viikolla ja se oli niin hyvää. Eilen päätin tehdä appivanhemmille kun kävivät meillä. Tähän käytin Pandan tummaa suklaata. Tykkään tummastakin suklaasta, mutta parasta tämä varmaan olisi jos laittaisi puolet tummaa ja puolet vaaleaa suklaata. Tähän on siis vain vesihauteessa sulatettun suklaan sekaan sekoitettu pieneksi saksittuja vaahtokarkkeja ja kaappiin jäänyt vajaa pussillinen suolapähkinöitä. Erittäin hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti