tiistai 23. huhtikuuta 2013

Synttärihuumaa

Meidän molemmat pikkuiset on syntynyt samana päivänä kahden vuoden ikäerolla, eli meillä vietettiin nyt tänä keväänä ensimmäisiä tuplasynttäreitä. Meidän kolmevuotias odotti synttäreitään aivan valtavasti etukäteen ja kun kerran tuplasynttärit olivat, juhlittiin meillä jopa kolme päivää.
Minä tein lapsille syntymäpäivälahjoiksi kevättakit. Olen aina kuolannut sellaisia ihania takkejä, jotka on tehty retrokankaista. Nämä kankaat ovat jyskistä, mutta sopii vastaavaan käyttöön loistavasti. Vuoreksi laitoin fleecen. Lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen ja niin oli lapsetkin tai ainakin vanhempi. Kaava on periaatteessa omani, mutta käytin apuna jotain ottobren hupparin kaavaa. Sitä muokkasin aikalailla. Nyt vaan odotan, että ilmat hieman lämpenee että päästään pojallakin käyttämään takkia. Neiti on jo pari kertaa takkia käyttänyt.


Tarjottavista täytekakut olivat äitini käsialaa. Tytär toivoi prinsessakakkua ja sen tosiaan myös sai. Aivan ihana tuli prinsessasta. Häneltä kun kysyttiin millainen kakun pikkuveli mahtaisi haluta, hän pyysi tiikerikakkua. Ehkä ensi vuonna pikkuvelikin osaa olla jo asiasta itse jotain mieltä. Molemmat kakut oli hyviä ja todella hienoja. Perhospikkuleipiä tein yhtenä päivänä melkein viisi tuntia, joten ne jäivät luultavasti viimeisiksi pikkuleivikseni. Hyviä kyllä olivat eikä montaa jäänyt ylimääräiseksi, mutta aivan liikaa aikaa veivät.Tytär käy kolmivuotiaiden seurakunnan kerhoa, josta tuli ilmoitus, että heillä on siellä vappujuhlat jolloin saa pukeutua. Tytär halusi tietysti olla prinsessa. Vähän enemmän keiju asusta tuli kuitenkin. Päätin tehdä asun jo synttäreiksi, ettei pelkästään kahteen tuntiin jää asun käyttäminen. Hameen ohjeen löysin Nappikauppa punahilkasta ja sieltä tilasinkin pääpannan vyötäröksi. Rimpsut ovat ikean verhoja Vihreästä verhosta tein tukikankaan avulla vielä h&m.n t-paitaan siivet selkään. Samoilla koristeluilla ja mahdollisesti keijuhamein voimme viettää myös vapun. Toivottavasti päästään tuolloin käyttämään myös takkeja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti