maanantai 13. toukokuuta 2013

Kevään lahjoja ja vähän muuta

Meidän suvussa huhti- toukokuussa on 2/3 kaikista vuoden juhlista, joten koko kevät on yhtä juhlimista. Myös lahjoja tulee siis tehtyä. Lisäksi huhtikuussa on syntynyt vauvoja, joille on pitänyt jotain pientä näpertää. Kun vielä pääsisi heitä katsomaan kun juhlien lomassa kevät on kulunut sairastellessa milloin millaistakin flunssaa.


Syntyneille vauvoille tein vauvalahjoiksi neuvolakortin kannet. Pöllökangas on uutta ja sisällä oleva keltainen kangas on vanhaa 60-luvun puuvillaa. Toivottavasti lahjojen saajat tykkäävät. Itse pikkuiset ei vielä ehkä ole kiinnostuneita mutta toivottavasti vanhemmat.


Tällaiset penaalit tein synttärilahjoiksi. Isompi meni 4-vuotis lahjaksi. Äidin toiveena oli niin iso penaali että kaikki talon kynät mahtuisisivat yhteen. Pienempi menee synttärilahjaksi ekaluokkalaiselle.
Isomman ohje löytyy täältä. Pienempikin on tehty samalla ohjeella, mutta ilman kulmien ompelua, jolloin penaalista tulee laatikkomainen. Näissä on myös vuorena vanhaa keltaista puuvillaa ja väleissä tukikankaat.


Äitini toivoi mökkeilykäyttöön syntymäpäivälahjaksi pyykkipussia. Hän sai tällaisen. Ostin juuri Ikeasta uudet pellavan väriset verhot, jotka piti lyhentää ja tämän sai tehtyä kivasti ylijäämästä.Äitienpäivälahjaksi äidilleni tein karjalanpiirakkakukkaron. Jossain olen joskus nähnyt tällaisia ja kehittelin ohjetta hetken päässäni. Nopea oli tehdä ja kankaana käytin samaa verhoa kuin pyykkipussiinkin.Innostuin tiskirättien tekemisestä kun näin, että Lankamaailmassa oli bambulangat tarjouksessa. Kävin sitten ostamassa useamman kerän ja päätin tehdä mammoille tiskikukat äitienpäivälahjoiksi. Yhdestä kerästä ei saa kahta tiskikukkaa, joten loppulangoista saa tehdä erilaiset rätit. Alemman kuvan oikeanpuolimmainen on jo kuvatessa ollut minulla pari viikkoa käytössä. Erittäin hyvä rätti, joka on paitsi kaunis, ei ala haisemaan samoin kuin tavalliset tiskirätit ja tämän voi pestä koneessa ja ottaa taas käyttöön. Nämä rätit on tehty Blend bamboo langasta, jossa on 70% bambua ja 30% puuvillaa. Tiskikukan ohjeen löysin Tintin luomukset blogista. Laitan tähän ohjeen vielä uudestaan tämän paksuisen langan silmukkamäärän mukaan, jotta löydän sen itse heti kun taas rättiä alan tehdä ja te muutkin jotka alatte tekemään itsellenne ekorättejä. Ohje on helppo oppia ulkoa ja sitä on mukava tehdä.

Työ neulotaan siis aina oikein lyhennetyin kerroksin,

Luo 25 s.
1. krs Neulo kaikki silmukat oikein (tämä on nurja puoli lopullisessa työssä)
2. krs Neulo 6 o, langankierto,  ja neulo niin että vasemmalle puikolle jää 2 silmukkaa neulomatta. Käännä työ.
3. krs Neulo kaikki silmukat oikein
4. krs 6 o, lk, neulo oikein niin että 4 s jää neulomatta. Käännä.
5. krs neulo kaikki silmukat oikein
6. krs 6 o, lk, neulo oikein niin että 6 jää. Käännä.
7. krs neulo kaikki silmukat oikein
8. krs 6 o, lk, neulo oikein niin että 8 jää. Käännä.
9. krs neulo kaikki oikein
10. krs 6 o, lk, neulo oikein niin että 10 jää. Käännä.
11.krs neulo kaikki oikein
12. krs Päättele kuusi silmukkaa. Neulo kaikki loput silmukat oikein = puikolle jää siis taas 25 silmukkaa.
Aloita mallikerta alusta.
Viimeisessä lehdykässä päättele kerroksella 12 kaikki silmukat.
Kiristä kukan keskusta aloituslangalla ja ompele sillä ensimmäinen ja viimeinen terälehti yhteen.
_______________________________

Välipalaompeluina olen tehnyt tytölle omista vanhoista housuistani farkut. Tuli muuten tosi kivat, mutta aivan liian isot. Joutuu ehkä vuodeksi kaappiin odottelemaan että likka kasvaa. Olen vastaavia nähnyt muiden blogeissa ja minulla kun kaikki farkut hajoo aina haaroista niin päätin jatkossa käyttää risat jo ohueksi kuluneet farkkuni udelleen.


Myös tällaisia tilkkupalloja olen kyhäillyt. Viiteen palloon olen palat leikannut, mutta kaksi on vasta valmistunut. Omille muksuille tein toisen ja toisen vein kummitytölle tuliaisiksi. Loput menevät kaappiin valmistuttuaan odottelemaan myöhempiä syntmäpäiviä. Näihin tuli sisälle pienet kulkuset. Ohje on Kukikkaat kuisit blogista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti