sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Trikoovaatetta itselleni

Tein jo noin kuukausi sitten pari trikoopaitaa itselleni, mutta vasta nyt sain pyydettyä kaveria kuvaamaan paidat ja sain kirjoitettua tänne.


Tällaisen tunikan tein Nanson trikookankaasta. Ohje on SK 10/2008 lehdestä raglanhiha mekko. Malli on loistava. Tällaisen tein jo viimekesänä itselleni ja mekko on todella kiva päällä ja mukavan helppo ja nopea ommella. Kaavaa on myös helppo muokata, jos tekee näitä useamman kuten minä niin nopeasti lisää tai vähentää helman pituutta tai tekee enemmän ryppyä rinnan alle. Näitä tulee tehtyä varmaan vieläkin enemmän kun t-paita varastoni on viime vuosina jotenkin päässyt kutistumaan.


Tässä kuva vielä viimekesäisestä mekosta, joka kuuluu ehdottomasti mukavuusvaatteideni kärkikastiin. Ohje on siis sama kun ylemmässä ja kangas on myös Nanson trikoota.


Tämän paidan sain myös nyt valmiiksi samalla ompelurupeamalla kuin raglanhihaisen kukkamekonkin. Kaava on naisten ottobresta 5/2009, bohemian tunika. Ihastuin kaavaan jo ajat sitten ja leikkasin palatkin paitaan jo vuosi sitten. Tähän paitaan kuuluisi oikeasti myös yläreunastaan rypytetyt taskut, mutta ne on juuri ollut se syy miksi paita on pysynyt paloina vuoden. Aina kun alan perehtyä paidan tekoon homma kaatuu siihen, että taskujen tekeminen kuulostaa niin hankalalta. Sama juttu meinasi olla nytkin kun otin palat esiin ja avoin lehdestä ohjen. Ensimmäiseksi taskujen teko ja taas meinasi mennä palat kaappiin. Päätin heittää taskupalat menemään ja tehdä paidan ilman. Sitten ei enää kauaa mennytkään kun se oli valmis. Ihan kiva paita tuli tästäkin, muttei yhtä kiva kuin nuo mekot. Kangas on muistaakseni jättirätistä. Ehkä innostun värien puolesta paitaan lisää syksyn tullen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti