sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kasseja kierrättäen


Kerroin aikaisemmin haalineeni naapurin roskakasasta pukukankaita ja alkuperäinen syy oli kassit. Teimme pikkukasseja naispurukalla käyttäen ulompana kankaana juurikin noita puvun kankaita. Leikkasin puvut paloiksi jo ennen pesukoneeseen laittoa. Syyni alunperin siihen oli se että käyttökangasta mahtuu näin koneeseen paljon enemmän kuin takkeina, mutta leikatessani pukuja olin onnellinen että päätin silppua puvut ensin sillä vanhoissa puvuissa on sisäpuolella vaikka minkälaista moskaa. Etuvahvikkeina oli säkkikangasta ja olkatoppauksina samanlaista tavaraa, jota hirsien väliinkin on tungettu. No joka tapauksessa saimme useamman kauniin laukun näistä villakankaista. 


Olimme päättäneet opetella käyttämään laukkukehyksia ja lisäksi kasseihin oli varattu pitsejä ja nappeja. Tässä oma kassini, jonka päälikankaaksi tuli mustaa puvuntakkia ja vuoreksi kukkakuvioista kierrätyskangasta vanhasta tyynyliinasta. Koristeeksi kassiin tuli pitsiä ja lasisen näköinen nappi. Päädyimme ommeltaviin laukunkehyksiin, sillä ne voi aina purkaa jos ne menee ensin vinoon. Lisäksi olimme kuulleet että liimattavat, joita puristetaan pihdeillä saattavat olla hankalaa saada nätisti ilman klommoja. Ohjjna laukkuun käytimmePientä kivaa blogin ohjetta. Ohje on oikein hyvä. Kassin sankana käytin yksinkertaisesti vinonauhaa ommeltuna kaksinkerroin.
Isäni täytti juuri pyöreitä ja niihin musta kassini oli liian synkkä ja tein nihin uuden kehyksellisen kassin. Tästä tuli hieman isompi. Myös tämän kankaat ovat vanhoja. Päällimmäinen kangas on retroa käyttämätöntä kangasta ja vuorikangas on vanhaa lakanaa. Vuoren kankaasta tein myös kukkasen koristamaan laukkua. Tämän kassinkin sanka on vinonauhaa.
Tässä vielä kuva molemmista kasseista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti