sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Kukkaohje

Tässä nyt tulee lupaamani kukkaohje. Tällaista kukkaa olen käyttänyt villapaidasta tehtyihin lapasiin ja pilkulliseen kassiin. Kukkaohjetta voi soveltaa mihin tahansa kankaaseen ja kokoon. Tämä on helppo ja hauska tehdä ja sitä voi käyttää koristeena mihin vaan.

Kukkaan tarvitset viisi ympyrää. Itse käytin muottina pilttipurkin kantta, mutta kukan voi tehdä isompanakin jolloin juomalasin suu tai isompi säilykepurkin kansi on varmaan hyvä.

Nämä viisi ympyrää ovat paksuhkoa lakanakangasta.

Tarvitset lankaa ja neulaa. Langan täytyy olla tarpeeksi vahvaa ja sitä vahvempaa mitä paksumpi kangas. Tähän käytin karhunlankaa, mutta esim. kassin kukkaan jossa on ohutta lakanakangasta käytin kaksinkertaista ompelulankaa. Yksinkertainen ei kestä siinäkään. Ympyrät taitetaan yksi kerrallaan puoliksi ja ommellaan harvakseltaan kaarevalta sivulta.

Kun yksi terälehti on ommeltu reunasta, se kiristetään ja rypytetään suppuun. Näin tehdään jokaiselle terälehdelle.

Lopuksi kukan ensimmäinen ja viimeinen terälehti ommellaan tiukasti kiinni toisiinsa. Kukan halkaisia on n. 4,5cm kun ympyrät tekee pilttipurkin kannen avulla.

Lopuksi kukan keskustaan voi laittaa esim. napin...

...tai puuhelmen ja kiinnittää kukka koristeeksi haluamaansa paikkaan. Aikaa kukan tekoon menee noin vartti.

2 kommenttia:

  1. Hei! Tein tällä ohjeella heijastinnauhasta kukkasen. Kiitos siis ohjeesta ja tervetuloa kurkkaamaan http://pitsiajapiikkilankaa.blogspot.fi/2013/11/baskeri-ja-heijastinkukka.html :)

    VastaaPoista
  2. Wau. Olipas hieno kukka. Tulee hienosti lisähyötyä kukkaan. Täytyy varmaan itsekkin kokeilla kun on vähän heijastinnauhaa laatikossa. Kiva blogi sinulla muutenkin.

    VastaaPoista