tiistai 12. tammikuuta 2016

Blogimaailmaan palaaminen

Tein itselleni uuden vuoden lupauksen että jatkan blogini päivittämistä vihdoin. Viimeinen päivitys näyttää olevan puolentoista vuoden takaa. Hiukan selitystä sille miksi täällä ei ole aikoihin mitään tapahtunut: Pian viime postauksen jälkeen aloimme laajentaa rintamamiestaloamme harjan suuntaan viidellä metrillä tehdäksemme neljä huonetta lisää taloomme. Aika pian rakentamisen aloitettuamme huomasin olevani raskaana. Olin siis päivät töissä, remontti vei paljon aikaamme ja lisäksi raskauteni oli loppuun saakka aika hankala joten aikaa ja energiaa minulla ei ole riittänyt enää blogin ylläpitoon. Pieni tytär syntyi meille juhannuksen jälkeen kesällä viidenneksi perheenjäseneksemme. Vasta hieman ennen prinsessan syntymistä pääsimme tekemään näkyviä pintoja ja remonttia onkin riittänyt koko syksy. Nyt pieniä puutteita lukuunottamatta saimme remontin valmiiksi jouluksi. 

Tästä kuvasta näkee hyvin kuinka paljon talomme kasvoi.


Yritimme kunnioittaa laajennuksessa alkuperäistä taloa ja tehdä laajennus niin että se näyttäisi yhtenevältä. Materiaaleissa ja pinnoissa on pyritty käyttämään alkuperäisen kaltaisia ja siihen sopivia materiaaleja ja tyylejä. Rossipohjan tuuletusaukot esimerkiksi haluttiin tehdä samaan kokoon kuin kellarikerroksen ikkunat ja niihin on vielä saman näköiset ikkunat tulossakin. Laajennusosa on siis toteutettu niin että yläkertaan tuli kaksi makuuhuonetta lisää ja alakertaan myös kaksi huonetta. Alakerran sisäkattoon löysimme vastaavan sormipaneelin kuin alkuperäisessäkin alakerrassa ja myös laajennusosassa on lautalattiat ja huokoiset puukuitulevyt seinissä ja yläkerran sisäkatoissa haltex-levyt ihan niin kuin alkuperäisessäkin osassa. Näissä kuvissa näkyy olohuoneemme uusi ihana tapetti. Olohuoneeseen tehtiin kaksi uutta reikää seinään. Sekä terassille ovi että laajennusosaan kulku, joten olohuonekin oli pakko tapetoida uudelleen. Tämä tapetti oli varsinainen löytö sillä tapetti on Marimekon tapetti mutta värivirheen vuoksi sain tapetit todella edullisesti. Kuvion olisi pitänyt olla valkoinen eikä vaalean harmaa ja siksi tätä tapettia oli pieni erä hurjan edullisesti. Voi kuinka pidänkään tästä tapetista.


Tämä aukko on nyt uudelle puolelle. Ensin olohuoneesta kuljetaan tuollaiseen pieneen tilaan, jossa on nyt meidän piano ja äitini meille lahjaksi maalaama öljyvärityö. Siitä oikealle aukeaa meidän uusi työhuoneemme ja vasemmalle tulevaisuuden makuhuoneemme, joka nyt on leikkihuoneena, sillä lapset tarvitsevat meitä yläkerrassa vielä monta vuotta. Kuvassa näkyy myös lattioiden värit. Uuden puolen lattia maalattiin vaalean harmaaksi ja olohuone maalattiin nyt tämän remontin myötä suklaan ruskeaksi, sillä alunperin se oli jätetty käsittelemättä meidän edellisen romontin aikana. Molemmissa lattioissa on käytetty liuotinohenteista betoluxia.Näissä kuvissa näkyy alakerran leikkihuone. Todella ihana huone kun pienet leikkii paljon kuitenkin alakerrassa ja ennen kaikki lelut oli olohuoneessa, joka muistutti enemmänin hop loppia kuin olohuonetta. Nyt isossa huoneessa saa rauhassa leikkiä ja sinne mahtuu hyvin myös voimistelurenkaat ja puolapuut jotka ovat erittäin kovassa käytössä. Ikean monilokeroinen hylly kerää itseensä tarvittaessa lähes kaikki leikkihuoneen lelut. 
Tässä on muutama kuva hieman keskeneräisestä työhuoneesta. Työhuoneeseen halusin ompelua ja muuta askartelua varten mahdollisimman pitkän tason. Tason kannattimina ja tavaran säilytyspaikkoina ovat vanhat ystävän luota poistetut keittiön alakaapit, joista poistimme lähes kaiken sokkelin. Lisäksi etulevyt päällystin bauhausin cd fix kontaktimuovilla. Erittäin toimiva kokonaisuus. Tasot ostimme ikeasta. Lisäksi työhuoneessa on nykyisin vanha suuri kirjoituspöytä sekä isot kaapit joihin olen saanut järjestettyä itselleni mm. kangaskaapin. Tästä huoneesta moni käsitöitä tekevä ystäväni on ollut kateellinen. Tämä huone on yläkerrassa meidän entinen makuuhuone josta tuli nyt aulatilaa ja josta nyt pääsee isompien lasten uusiin hienoihin huoneisiin. Myös tämän tilan edelliset tummat tapetit vaihdettiin vaaleihin nyt kun ikkunakin poistui muutenkin matalasta tilasta.

Lasten huoneista otan kuvat seuraavaan postaukseen.
Tässä vielä mieheni ottamat kauniit kuvat uudesta prinsessastamme ennen ja jälkeen syntymän. Meidän pieni "Neiti Neilikka".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti