sunnuntai 24. kesäkuuta 2012


Juhannus oli ja meni. Hulinaa oli neljän perheen ja pienten muksujen kanssa, mutta mukavaa oli ja myös lapsilla oli kivaa. Vihdoin saatiin juhannukseksi pestyä terassi ja kunnostettua pihakalut ja muutenkin tuli terassi nätiksi. Myös minun vanha leikkimökkini, joka siirrettiin pari vuotta sitten pihaamme sai vihdoin päivityksen juhannukseksi. Kyllä siellä leikittiinkin. Muutenkin terassin lähesyytiin tein juttuja, joilla lapset saisi viihtymään hyvin yläpihalla terassin luona.

Leikkimökissä oli vierassänkynä ollut puusänky, jonka jätin mökkiin, mutta sahasin siitä jalat pois, jotta se olisi matalampi ja sopivampi lapsille. Pöllötyynyt tein Jyskin pöllökankaasta ja täkit peitolla on talon peruja. Pöytä ja tuolit olivat leikkimökissä jo minun leikkiessäni siellä ja talon vintiltä löytämäni kukalliset valoverhot pääsivät prinsessaverhoksi sängyn taakse. Verhot ostin Jättirätin palalaarista ja vamisverho, josta sain kahdet verhot, oven ikkunaan pikkuverhon ja pöytäliinan maksoi alle 3e.Näin yhtenä päivänä mummon luona onkipelin ongen, joka meillä oli pienenä ja päätin ommella muksuille juhannukseksi onkimista. Kalat ompelin sinisestä ja ruskeasta kankaasta ja pyrstön tein vinonauhojen jämistä tai muista nauhoista. Kalojen suuhun tuli nyöristä lenkki ja avainrinkula. Ongen tein oksasta, siima on nyöriä ja siiman päähän sidoin erittäin vahvan, pienen reijällisen magneetin, jolla sitten kaloja ongitaan saavista. Tyttö testasi onkipeliä edellisenä iltana ja jaksoi leikkiä varmaan tunnin onkensa kanssa.


Tällaisen tiipiiteltan tein likalle keväällä 2-vuotislahjaksi, samoin kun edessä olevan piknikpeiton, joka on tehty samoista tilkuista kuin telttakin. Teltta tuli myös nyt juhannukseksi ensimmäistä kertaa käyttöön. Teltan tikkuihin piti porata reiät, jotta kangasosa pysyi tarpeeksi ylhäällä, kun siitä tuli niin painava Lisäksi tikkujen päät piti työntää nurmikkoon, jotta se pysyi kasassa, mutta saatiin siitä kuitekin toimiva. Terassista laitan kuvia myöhemmin. Nyt jälkikasvu alkaa olla sen verran vaativa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti