tiistai 12. kesäkuuta 2012

Lisää kevään tekeleitä

Tässä vielä joitain aikaisemmin tänä keväänä tekemiäni tekeeitä.
Tämän näköisiä peppimekkoja tuli tehtyä. Näihinkin käytetty vanhoja retrokankitani. Erittäin ihana malli päällä. Ruskea oli neidin 2v synttäreillä päällä. Hänen lempparinsa on Peppi Pitkätossu. Nimenomaan ne vanhat ruotsinkieliset, vaikkei tyttö ymmärrä ruotsia eikä osaa lukea.Tämän näköinen kaukalovaate tuli Suuri käsityölehden kaavoilla. En nyt just muista minkä vuoden ja mikä numero, muutta erittäin kätevä käytössä. Esikoisen ku pukee nii auvan saa nopeesti vaa sujauttaa pussiin. Vaunuihinki on tosi helppo siirtää autosta pusseineen päivineen. Päälikangas on samaa lakanaa kun likan peppimekkokin ja fleece sisällä on vanhaa peittoa.

 


Ottobren kaavaa hieman muokkaamalla syntyi neidille ja naapurin pojalle lippalakit mammani vanhasta miljoonasydän lakanasta. Yksi lakki meni myös synttärilahjaksi ja yhdestä tuli niin iso ettei sopinut näin pienten päähän vaan meni facebookin retrokirpparille huudettavaksi.Tämän hatun kaava on myös samasta ottobresta kuin lippiksenkin. Josko ensi viikon rippijuhliin neiti saisi pukea tämän päähänsä. Nyt ainakin säät näyttää hyvältä.


Samasta lakkikankaasta ja aivan ihanasta maatuskakankaasta syntyi tällainen mekko. Tämä on ensimmäinen vaate jonka olen kaavottanut toisen vaatteen perusteella. Yllättävän toimiva tuli vaikka joka kohta kaavottaessa ja ommellessa piti miettiä sataan kertaan, että mites tämä nyt pitäisikään tehdä.Tämän näköisiä taiteltavia kauppakasseja saivat mammat ja mummot tänä vuonna äitienpäivälahjaksi.
Idean löysin jostain kirjastostalainaamastani kassikirjasta,
mutta ohjetta muokkasin todella paljon että sain kassit tehtyä.Helmikuussa innostuin Punahilkan nappikaupasta löytämiini päällystettäviin nappeihin.
Tässä on kevään juhliin pikkutytöille tekemiäni ponnareita ja pinnejä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti