maanantai 25. kesäkuuta 2012

Terassin saimme siis myös kesäkuntoon vihdoin juhannukseksi. Viime kesänä Huvilan ja huussin idean mukaan pappani tekemä pihakalusto meni talvella huonoon kuntoon, sillä ilmeisesti liian vähäinen suojaöljykerros ei riittänyt ja puu alkoi sinistää. Pöydän ja penkin hioimme mahdollisimman puhtaaksi ja lakkasimme Uulan venelakalla. Toivottavasti nyt on parempi käsittely. terassi tuli myös pestyä ja pehmusteet, peitot ja tyynyt haettua vintistä esiin.Tässä näkyy ihana kalustomme. Pöydän kivet on kerätty kaverin lammen rannalta.
Samaiselta kaverilta on myös ostettu pöydässä käytetty koivulankku, jonka tuppeen sahatut
reunat on jätetty näkyviin. Onneksi on noin taitava pappa minulla.

Tänä vuonna amppeleihin ei tullutkaan kukkia, vaan amppelimansikka ja amppelitomaatti. Toivottavasti saadaan paljon satoa. Mansikassa on ainakin jonkin verran kukia ja tomaatissa on jo useampia raakileita. Myös meidän häälahjakirsikkamme on tehnyt ensi kertaa paljon raakileita.
Saa nähdä kypsyyko ne valmiiksi asti.

Tämän tapaisia heinäseivästikkaita on tullut tehtyä jo muutamat. Kaveri sai joululahjaksi yhdet viime jouluna ja nyt keväällä tein kolmet lisää. Yhdet meni eräisiin häihin rekvisiitaksi, yhdet vanhempieni mökille, saunamökin terassille pyyhetelineeksi ja nämä tuli meidän terassille pihapeittoja varten.Meillä on kasvimaa niityllä, mutta sieltä asti ei minun tule salaattia haettua. Tänä vuonna halusin salaatin terassin viereen. Tein minikokoisen hyötypuutarhani vanhoihin maitokärryihin, sillä niiden renkaat on niin pahasti puhki, ettei niitä voi käyttää tavaran kuljettamiseen. Pyörät toimii kuitenkin sen verran että kasvimaata saa siirrettyä ruohonleikkuun aikana pois tieltä. Puulatikossa on kahta eri salaattia ja vanhassa emalikattilassa on persiljaa. Enemmänkin tähän piti tulla, mutten saanut aikaiseksi. Ihanan vaaleanpunaisen kastelukannun sain keväällä nimipäivälahjaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti