tiistai 28. elokuuta 2012

Eilen illalla keräännyimme naisten kesken erään ystävän luo aiheenamme kirjojen silpunta, eli askarreltiin vanhoista kirjoista. Ilta meni nopeasti hyvässä seurassa ja saimme ihania juttuja aikaiseksi. Ystävä ja hänen tyttärensä olivat käyneet kurssin ja opettivat meitä muita. Lisäksi meillä oli apuna kirjastosta lainattu kira. Kun muutimme muutama vuosi sitten tähän taloon, yläkerrassa oli iso laatikko vanhoja kirjoja, jotka mielestäni olivat tylsiä, mutta taas kerran olin iloinen että olin säästänyt vinttiin nekin enkä koskaan heitä mitään pois. Nyt niillekin kirjoille koitti uusi elämä.

Ensin teimme kaikki tällaiset ihanuudet kirjoista. Mitä kulahtaneemman sävyiset sivut, sitä kauniimpi lopputulos mielestäni on. Tämä tehtiin poistamalla kirjasta kannet ja sivut käänneltiin siälle päin yksitellen. Osalla meistä oli paksumpi kirja, jolloin se ei pysy näin pöydällä vaan vetää itsensä pyöreäksi. Niistä tuli myös kivan näköisiä, kun sellaisen laittaa pystyyn pöydälle. Päälle voisi laittaa vaikka kynttilän alustalla. Pitää varmaan joskus tehdä itsellekin sellainen. Tästä en tiedä vielä mihin kättöön tämän otan. Ehkä keittiöön lapputelineeksi tai olohuoneeseen ja laitan tähän muutaman valokuvan.
Siihen käyttöön näitä voisi tehdä toisenkin.


Tein myös yhden tällaisen paperipallon, josta tuli mielestäni ihana. Näitä meinasinkin tehdä vielä viisi lisää ja laittaa ne joulukuusen ensi jouluna. Alla näkyy pallon työvaiheita. Leikkasin ensin snapsilasin avulla ympyröitä, joita tarvittiin yhteensä 20. Halkaisija näissä on noin 5cm. Niihin tehtiin taitokset pahvikolmion avulla. Paloista tehtiin liimaamalla taitoksia toisiinsa kaksi viiden palan tötteröä ja yksi kymmenen palan nauha, josta tehtiin lopuksi rinkula ja tötteröt liimattiin sen molemmin puolin. Yksinkertainen mutta aikaa ja sorminäppäryyttä vaativa koriste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti