tiistai 14. elokuuta 2012

Vihdoin ehdin pitkästä aikaa tänne kirjoittamaan. Kesä on ollut puuhaa täynnä, miehen kesäloman aika varsinkin, enkä ole mitään ehtinyt tänne laittamaan. Kuitenkin jotain on ehtinyt tapahtua ompelurintamalla ja muuten vasta tapahtunut onkin. Tässä vähän muistiaisia kesälomalta.
Sekä minä, että isäntä saimme uudet kesähatut. Molemmat ohjeet ovat uusimmasta käsityölehdestä. Oma lakkini on ns. huivilakki, eli huivin näköinen mutta on sen verran ompeleita että lakkia on helppo käyttää. Varsinainen emännän huivi, mutta mukava päässä ja kiva siitä, että saan tukkani sinne sisään jos on kuuma, eikä ole näkyvyyttä häiritsevää lieriä. Ei ehkä ole kuitenkaan sellainen, että voisi poistua kotoa tuo päässä kun mustikkaan tai sienestämään. Huivin kangas on vanha pöytäliina. Isännän lätsä on lasten kaavan avulla tehty, mutta piirsin isoimman koon reiluin saumavaroin. Lätsästä tuli oikein kiva ja on ollut kovassa käytössä. Kangas on pappani vanhasta työpaidasta, jonka hän antoi liian lyhyiden hihojen vuoksi minulle uusiokäyttöön. Lippakovikkeena käytin kaksinkertaisena taskukansiosta leikattua palasta.Muistelua kesältä, vaikka eihän kesä vielä ole ohi. Ylimmässä kuvassa olemme Paimiossa kotieläintilalla, jossa parasta oli pupujen syöttäminen. Keskimmäisissä kuvissa ollaan tuttavien mökillä ja alimmassa sällillä on päällä ikuisuuden vanha säästöpankin paita, jossa lukee: säästän ensimmäistä miljoonaani.


Meidän neidillä tuntui olevan liian vähän lyhythihaisia mekkoja, jonka voisi kotoa poistuessa laittaa päälle, joten piirsin kaavat marimekon teepparimekosta ja oikein kiva tuli. Leppiskangas on jättirätistä. Kangasta jäi vielä hieman, saa nähdä mitä siitä tulee. Sälli sai joustofroteesta housut ja lakin. Housut on leikattu mallin mukaan ilman kaavaa ja lakki on Tassunjälkiä blogin kaavan mukaan tehty. Hyvät tuli molemmista. Tuo joustofrotee on jättirätistä ja on aivan ihanan pehmeää. Housuja varten kankaan alunperin ostinkin, mutta lakille tuli tarvetta, sillä meidän poika kasvaa kuin rikkaruoho ja kaikki ohuet lakit on jäänyt pieneksi. Tein elämäni ensimmäisen kerran resorikanttausta lakin kohdalla, mutta se onnistui yllättävän hyvin, eikä ollut niin vaikeaa kuin olisin luullut. Apua hain ensin netin kautta kun tosiaan ihan uusi asia oli. Nyt on suunnitteilla jo montaa uutta juttua, johon resorikanttausta tulisi. Itsellekin olen pari paitaa ommellut, mutta niistä kuvaa myöhemmin kun joku on ne ensin minun päälläni kuvannut.
Elokuun alussa lähdettiin katsomaan omalta sienimaaltamme kanttarelleja ja n. 3 litraa niitä löytyikin. Meillä on omassa pihassa roskiksen vieressä kaksi isoa koivua, joiden väliin kasvaa joka vuosi valtavasti kanttarellia. Todella kätevää, kun ei tarvitse kauempaa hakea. Viime vuonna sain kahteen otteeseen siitä sieniä, yhteensä 5 litraa.

Kesäterveisiä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti