maanantai 27. elokuuta 2012

Viimeviikolla tein vessaan uuden maton trikookuteesta. Olin kauan harkinnut virkkaavani pyöreän maton, mutta se on kuulostanut aikaavievältä ja raskaalta. Kerran törmäsin jollain keskustelupalstalla tällaiseen linkkiin: http://familyfun.go.com/crafts/hula-hoop-rug-995304/, jossa matto on tehty hulavanteen avulla. Viime viikolla kävin Jätti-Rätissä kudeostoksilla ja vannekin piti hankkia samana päivänä että pääsi heti alkuun. Samaisessa linkissä on myös paljon muita askartelu ideoita.

Maton "loimet" vanteen ympärille tein vanhasta yöpaidastani. Muuten käytin maton tekemiseen pääasiassa valmiskudetta, mutta vaaleansinistä tein joukkoon vanhoista yöhousuistani. Ensin piti vaan soittaa mammalta ohjeita kuinka matonkudetta leikataan. Luulin vaan leikkaavani ne, mutta en sitten tiennytkään kuinka olisin ne leikannut, kun ensimmäistä kertaa kudetta aloin leikkaamaan.

Tällainen on matto valmiina. Aluksi ajattelin tekniikan olevan älyttömän hyvä ja olihan matto helppo ja nopea tehdä. Yhteensä aikaa meni varmaan noin 3 tuntia, mutta päättelyvaiheessa huomasin että matosta tui hieman epätukeva, sillä loimien välit on loppuvaiheessa niin pitkät ettei matosta tullut niin tiivistä kuin olisin toivonut. Ylimääräisten lointen pujottelu takaisinpäin mattoon kyllä auttoi paljon, muttei lopputulos siltikään ollut niin tukeva kuin olisin halunut. No kyllä matto vessaan kelpaa. Siinä kohtaa saa seuraavaksi käyttää aivosolujaan kun mattoa pitäisi pestä, sillä ainakaan pesukonetta, painepesuria tai juuriharjaa en lähtisi käyttämään.Tänään aamulla vauva nukkui pitkään ja me teimme pikkuneidin kanssa nukensänkyyn peiton ja tyynyn. Alunperin minun piti tehdä nukelle tilkkupeitto kukkakankaista, mutta neiti ihastui kirpparilta ostamaani muumikankaaseen. Koristeeksi laitettiin pilkulliset silkkinauharusetit.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti