tiistai 20. marraskuuta 2012

Virkatun kukan ohje

En millään muista mistä olen kukan ohjeen pari vuotta sitten löytänyt, mutta nyt ajattelin kirjata ohjeen ylös kun sitä on minulta muutaman kerran kyselty. Lisäksi tarvitsen sitä itsekkin, kun välillä voi olla puoli vuotta kun on viimeksi kukkaa virkannut, ja sitten joutuu taas pohtimaan että miten se nyt tehtiinkään. Eli tässä kerrostettuun ukkaseen ohje kohta kohdalta. Kuvissa olen käyttänyt Puro lankaa ja sillä useimmiten olen näitä muutenkin tehnyt. Tulee kivasti kaikista vähän erilaisia.


Virkkaa ensin 6 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne piilosilmukalla ringiksi.


Virkkaa ringin sisään 8 kiinteää silmukkaa ja sulje taas piilosilmukalla. Virkkaa sen jälkeen 5 ketjusilmukkaa.


Tee sen jälkeen pylväs ensimmäiseen kiinteään silmukkaan. Tee kaksi ketjusilmukkaa ja taas pylväs seuraavaan kiinteään silmukkaan. Jatka kunnes kaikkiin kiinteisiin silmukoihin on tehty pylväs. Tee sen jälkeen vielä kaksi ketjusilmukkaa tee piilosilmukka kierroksen alussa tehtyihin 5.n ketjusilmukan kolmanteen silmukkaan. Tämän jälkeen kukan pitäisi näyttää samalta kuin yllä olevassa kuvassa.


Jokaiseen kahdeksaan kooon tehdään tämän jälkeen terälehti. Eli tee jokaiseen väliin sisälle ensin yksi kiinteä silmukka, sen jälkeen 4 pylvästä ja taas yksi kiinteä silmukka.


Kun kaikki 8 terälehteä oon tehtytee ensimmäiseen sisempänä olevaan pylvääseen (katso kuva) kiinteä silmukka ja sen jälkeen tee 4 ketjusilmukkaa. Tee taas seuraavaan pylvääseen kiinteä silmukka ja taas 4 ketjusilmukkaa. Jatka kunns kukka oon kerrostettu eli siinä on ikään kuin toinen kerros terälehtiä.


Viimeisen neljän ketjusilmukan jälkeen sulje piilosilmukalla. Katkaise lanka, vedä se nurjalle puolelle ja päättele kukka.

Valmiit kukat näyttävät tältä. Toivottavasti ohjeesta saa jotain selvää. En ole ennen virkkausohjetta tehnyt. Näistä kukista minä olen tehnyt heijastimia, mutta tällaisen voisi kiinnittää myös pipoon ta muualle koristeeksi. Ohuemmasta langasta tulisi vähän pienempi ja sellaiset voisi olla kivat myös vaikka lapasissa. Miksei tällaiset isotkin.Puro-langasta puheenollen, älkää laittako pyykkikoneeseen puro-lankaisia luomuksianne (ellei se ole tarkoitus), sillä se huopuu. Itse tehokkaana heitin siivotessa lapasia ja pipoja pyykkikoneeseen ja siinä mukana kirpparilta ostamani puro-lankaiset säärystimet. No ne huopuivat sitten koviksi , tiiviiksi ja pieniksi. Onni onnettomuudessa, minun kamerani sai uuden kamerapussukan hävinneen tilalle. Leikkasin säärystimen lyhyemmäksi ja ompelin pohjan kiinni. Leikkasin vielä napinreijän ja ompelin napin pussukkaan. Käytössä oikein hyvä.

1 kommentti:

  1. Loistava ohje aloittelijalle, vielä kun linkität vaikka Garnstudion tekniikkavideot niin johan alkaa kukkimaan :) Terkuin Hanna

    VastaaPoista