maanantai 6. tammikuuta 2014

Loppiaisen kunniaksi joulupostaus


Minulla on ollut niin kiirettä koko joulunaika alkaen joulukuun alusta lahjojen teon ja muun melskeen kanssa aina tähän asti, etten ole yhtään ehtinyt tänne kirjottelemaan. Nyt päätin loppiaisen kunniaksi ottaa itseäni niskasta kiinni ja laittaa kuvia joulusta ja joululahjoista. Aloitetaan lahjoista.

Olen flanelisten yöhousujen suurkuluttaja eivätke ne kestä käytössäni ehjänä kovin kauaa. Muutin kolmet yöhousuni ennen joulua lasten yövaatteiksi. Tytölle tein kahdet yöhousut kaksista vanhoista omistani. Ovat olleet molemmat todella kovalla käytöllä myös hänellä. Pojalle tein koko haalarin yksistä yöhousuistani ja siitä tuli myös oikein toimiva. Hihoihin ei flanelli enää riittänyt ja ne on tehty trikoo t-paidasta. Uutta näissä siis resorit. Haalarin vetoketjukin on purettu hylätystä sohvatyynystä. Unihaalarin kaava on Suuri Käsityö 4/2008-lehdestä ja housujen kaava on jo useammin käyttämäni Suuri Käsityö 3/2005-lehden kaava.
'
Yhtenä välipala-askarteluna tein vanhasta paksusta puuvillasta virkatusta pöytäliinasta lasinalusia. Olivat pariin otteseen joulun aikaan käytössäkin glögilasien alla.
Äitini on joskus tehnyt minulle joulukalenterin ja lapsille joulusukat, jotka toimivat joulukalenterina. Nyt minä päätin vuorostani tehdä hänelle tällaisen joulukalenterin, teenjuoja kun on. 

Olimme joulun alla äitini kanssa kolmatta kertaa kädentaidon joulumyyjäisissä myymässä. Tässä on meidän pöytämme antimia. Ylimmät kaksi on minun puoleltani pöytää ja alimmat kaksi ovat äitini tekemää. Tänä vuonna oli edellisiä vuosia vähemmän myyntiä, mutta ihan kivasti kuitenkin ja pukin paketteihin päätyi osa tavaroista, jotka jäivät myymättä.

Jo hyvissä ajoin ennen joulua teimme naisporukalla isot määrät syttyruusuja. Omistani annoin melkein kaikki lahjaksi tämän näköisissä purkeissa. Toivottavasti tulevat käyttöön. Nyt kun luvataan jo talvenkin alkavan, voisi näitä tehtailla itselleenkin käyttöön kun saa kunnolla alkaa polttaa puuta pesässä.

Mieheni kanssa meillä oli tällainen yhteisprojekti. Tai oikeastaan projekti oli yhteinen kaveripariskunnan kanssa. Miehet nikkaroivat syksyllä kasan pönttöjä, jotka me naiset sitten joulun alla maalasimme talomaalien lopuilla sieviksi. Näitä tuli vielä enemmänkin, mutta osa oli jo paketissa kun muistin alkaa kuvata näitä. Näin minulla kävi monien muidenkin tekemäni lahjojen kanssa että saan kuvata niitä sitten perästä päin. Linnunpönttöjä lähti lahjaksi lähes kaikille suvun miehille. itse jäimme ilman, joten näitä voisi tehdä vielä ainakin yhden lisää. Pieni kyläkin tässä pihan läheisyydessä voisi olla hauska. Innolla odotan kuulumisiä ensi keväänä että onko näihin pönttöihin uskaltautunut pukkulinnut muuttamaan.

Tämän nököisiä pakettikortteja askartelin eräänä iltana ennen joulua. Nämä on tehty viime vuotisista joulukorteista. Varmaan jatkossakin hyötykäytän joulukortit näin. Niistä saa aivan ihania kuvia vielä paketteihin.
Tällaisen pipon tein joululahjaksi mammalleni. Ohje on Novitan viime talven lehdestä. Tein silloin itselleni tällaisen eri värisestä purosta ja nyt tämän. Pipo ei ihan istu mallin päässä niinkuin kuuluu kun koko on isompi mutta oikein hyvä ja ihan mammani värinen siitä tuli. Toivottavasti tulee käyttöön.


Ennen attoa lumen puuttessa oli pakko turvautua lumihiutaleisiin. Nämä kyllä toimii hyvin tunnelman luojina sillä heti tuli hieman lumisempi olo vaikka ulkona synkkää onkin. Ohjeita otin näihin googlen kuvahaun kautta. Muutamat hutaleet ovat myös tyttäreni ja äitini tekemiä. Näitä tuli aika kasa ja useampaan ikkunaan näistä riitti iloa. Vieläkin ovat ikkunassa ja saavat vielä pitkään ollakkin. Talteenkin nämä täytyy varmaan laittaa että pääsevät ens vuonakin ikkunaan.

 Tässä vielä kuvia meidän kuusesta. Tuon joulukuusen maton tein ikean fleecepeitosta joskus pinterestissä näkemääni ideaa mukaillen. Kuva matosta on kyllä surkea kaikkine neulasineen, mutta kuusi oli juuri lentämässä ulos kun huomasin että matosta ei ole kuvaa ollenkaan. No parempi huono kuvan kun ei kuvaa ollenkaan. Alimpana oleva hiiri oli tänä vuonna ehdoton kuusenkoriste. Samankaltainen hiiri lenteli Turun Wicklundin jouluikkunassa ja minun oli pakko saada siivekäs hiiri meidänkin kuuseen. Hiiri on ikeasta, siivet tiimarista ja karkkitanko karkkikaupasta. Ylempänä oleva kärpässieni oli myös uusi tulokas kuusessamme. Tai oikeastaan kuusessa oli näitä kaksi. Ne ostettiin joulumyyjäisistä.


Tämä ihana kirjasta kety himmeli on äitini meille tekemä joululahja. 


Nyt olen esitellyt teille jouluamme ja tekemiäni joululahjoja ja tulikin melko pitkä ja sekaava sillisalaatti vai pitäisikö sanoa rosolli, tästä postauksesta. Kuten mainitsinkin aikaisemmin että kaikkia tekemiäni lahjoja en ehtinyt kuvata kun paketoin niitä liian innokkaasti ja usein huomasin vasta kun paketissa oli jo narutkin päällä että jäipä kuvaamatta. Niistä koitan saada kuvaa vielä ennen nuuttia. Paljon sitä ehtii kun päättää ehtiä. Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti