tiistai 4. maaliskuuta 2014

Pöllöjä ja ystäviä

Yritin ehtiä päivittäämään tänne koko helmikuun ajan, mutta toisin kävi. Nyt päivitän sitten koko helmikuun tähän. Helmikuu koostui otsikon mukaisesti pöllöistä ja ystävistä. Olihan helmikuussa ystävänpäivä ja pari ystävientäyteistä pöllöaiheista puuhaamisiltaa. Parit synttärit ja nimpparitkin vietettiin.


Maalasin nimipäivälahjaksi kummitytölle mukin ja samalla hänen siskolleen syntymäpäiväahjaksi. Myös tyttären ystävälle ja hänen siskolleen maalasin mukit synttärilahjoiksi. Osa joutaa vielä kaappiin odottamaan, osa on jo uusilla omistajillaan. Mukit on kooltaan hieman pienemmät ja sopivammat lapselle. Mukit on maalattu posliiniväreillä ja poltettu posliiniuunissa. Tein kummitytölle myös lautasen mutta siitä unohdin ottaa kuvan ennen kun vein sen lahjaksi.Tässä on veilä muutama tarkempi kuva mukeista.Tällaisia pöllöjä me teimme naisseurassa helmikuun puolivälissä. Pienemmän pöllön kaava on ystävältä ja se on alunperin ovistoppariksi tarkoitettu, mutta minä tein siitä  pelkän pikku tyynyn. Isomman kaltaisia kaukosäätimen säilytyspöllöjä näin useampia Pinterestissä. Siihen piirsin kaavat itse. Kivat kaverukset tuli.Serkkutytölläni oli myös syntumäpäivä. Tällaisen kortti-lahjan tein hänelle. Tässä on tyttäreni tekemät ystävänpäiväkortit. Vasemman reunan kortteihin piirsin ison piparkakkusydänmuotin kanssa sydämen ja tein neulalla reiät valmiiksi. Meidän nelivuotias sai sitten ommella lankaa reikien läpi. Ommeltava kortti oli kuitenkin aika työläs ja äidin hermoja raastava, joten loput korteista teimme käyttäen lyttyyn rutistettua vessapaperirullaa leimasimena. Idea on tullut minua vastaan facebookin lasten kanssa askartelevien sivuilta. Tosi hauska tekniikka. Neiti tykkäsi niin paljon että leimasi sydämiä vielä kirjekuoriinkin. 


Nämä perhoset on tehty myös vessapaperirullaleimasimella. Jostain syystä kuva meni väärin päin ja perhoset lentää nyt vähän vinoon mutta idean huomaa varmasti. Tämä on tyttären isomammalleen tekemä syntymäpäiväkortti. Näitä perhoskorttejakin tuli vaikka kuinka. Tuo leimaaminen on niin mukavaa. Tusseilla hän on sitten tehnyt koristelut. Ystävänpäivän kunniaksi tein sydämellistä sopparuokaa. Porkkanoihin on kuorimisen jälkeen tehty pitkä lovi yhteen reunaan ja vasta sitten leikattu paloiksi. Maistui keitto entistä paremmalta sydänporkkanien kanssa. Ainakin neidin mielestä, sillä perunoita sai murskata pienemmäksi, mutta sydämiä ei.
Pidin meillä helmikuun lopussa myös Niin Helmi- koruntekokutsut. Niin Helmi on Lietolaisen kotiäidin tuore yritys jota hän tekee omalla toiminimellään. Hän tuli meille kotiin helmien ja tarvikkeiden kanssa ja minä ja kutsutut ystäväni teimme sitten koruja minkä ehtisimme. Todella mukava ilta meillä olikin. Tässä on omat koruni illalta. Kaikki koruni on tehty vaijeriin. Ylemmässä kuvassa on uusi turkoosin sävyinen kesäsettini, joissa yllättäen riippuvat pöllöt. Alemmassa on jo aikaisemmin tekemäni kellon seuraksi sävyyn sopiva rannekoru. Kaikki muut helmet ovat puristelasia, paitsi alemmassa korussa olevat metallisen sävyiset, sekä tietysti ylemmissä roikkuvat pöllöt. Niin Helmi koruntekokutsut voit tilata itsellesikin illanviettoon, polttareille tai muuhun tapahtumaan facebookin kautta ja löydät sen nimellä Niin Helmi-koruntekokutsut.

2 kommenttia:

  1. Hei,
    Olisiko mahdollista saada noita pöllökaavoja tänne? Poropeukalo-aloittelija ei uskalla huruutella ihan tuosta nuon vaan ;)

    VastaaPoista
  2. Huomasin viestin vasta nyt. Itse olen tehnyt isomman pöllön kaavan itse ja pienemmän kaavan piirtänyt ystävältäni. Katsotaan osaanko tehä kaavan tänne käyttöön. Koitan ainakin ja jos osaan, niin latan mahdollisimman nopeasti.

    VastaaPoista