torstai 8. toukokuuta 2014

Huhtikuu tiivistettynä ja pahasti myöhässä.

Tämä on kamalaa miten en meinaa ehtiä päivittämään blogiani. Nyt on kyllä ollut myös pieniä teknisiä ongelmia minulla enkä ole saanut kuvia käyttööni ennen kuin nyt. Huhtikuuhun mahtuu pääsiäinen mökkeilyineen ja  lasten synttärit. Siinä on sitten tekemistä ollutkin kerrakseen. Nyt esittelen hieman näitä myös täällä. Pahoittelut vielä että meininki täällä on ollut näin jähmeää.

Virvon, varvon tuoreeks, terveeks....

...tulevaks vuodeks...

...vitsa sulle, palkka mulle.


Uudet ja vanhat pääsiäismunani sulassa sovussa.
Tällaisen pääsiäismunan tein neulahuovuttamalla onttoon styroksmunaan. Ihan hyvin onnistui, joskin huovuttaminen oli hieman hankalaa että sauman sai menemään nätisti ilman aukkoja. Lisäksi munan kuori on aika ohut ja neula meni helposti läpi. 


Varsinaisen pääsiäisen vietimme mökin rauhassa. Tässä muutama mökkitunnelmointi mieheni kuvaamana...
Sitten synttäreihin. Lapseni ovat siis syntyneet molemmat samana päivänä kahden vuoden ikäerolla, joten vietämme tuplasynttäreitä. Juhlat olivat hauskat, kestivät monta päivää ja olivat ennen kaikkea kovin odotetut, sillä esikoinen odotti syntymäpäiviään kuin kuuta nousevaa useamman kuukauden ajan. Kyllä hän juhlistaan sitten nauttikin.


Ensin teimme tyttäreni kanssa tietysti kutsut juhliin. Tässä on esillä vain tekniikka, sillä valmeista kutsuista minulla ei ole valitettavasti kuvaa. Kutsuihin tuli siis ilmapalloj, jotka tehtiin ilmapalloila. Kun pallot kuivui, piirsin niihin mustalla tussilla narut. Tytär hoiti pallojen painamisen. Kuvat painettiin siis tavallisilla sormiväreillä ja pienillä ilmapalloilla. Tekemisen oli lapsn mielestä erittäin hauskaa ja hän muisti kertoa kaikille lähipäivinä näkemilleen, kuinka maalasi ilmapalloilla. 


Kutsuilla pitää tietysti olla tarjottavaa. Tässä isän panostus kahvipöydän tarjottaviin.Syntymäpäiväkaukut taas ovat mummon käsialaa.


Nämä mutamuffinssit oli sitten oma herkkulisäni kahvipöytään. Aivan ihanat me&i.n muffinssivuoat siileineen pääsivät käyttöön. Vuoat olivat myös sen verran isot että makeaa todella riitti yllin kyllin. Nämä on niin hyviä.

Kahvipöydässä oli lisäksi itsetekemiäni ohuita näkkileipiä, joiden ohjeen lupaan lisätä myöhemmin. Lisäksi tein gluteenitonta herkkunäkkäriä, jossa on paljon siemeniä. Senkin ohjeen lisään myöhemmin. Erityisesti gluteenittomat ovat todella hyvän makuisia.
Tällaiset nimikoidut viirinauhat tein synttäreitä ajatellen jo varmaan maaliskuun alussa kaappiin odottamaan. Tarkoitus on laittaa nauhat muuksi aikaa vuotta heidän huoneisiinsa. Pojalla ei nyt vielä ainakaan ole omaa huonetta, mutta ehkä tulevaisuudessa. Nämä siirretään kuitenkin varmasti taas ensi vuonna synttärijuhlien ajaksi meidän olohuoneeseen. Kattolampussa roikkuvat sangalliset tötteröt äitini teki meille popcorniastioiksi. Niitä roikkui sitten sekä olohuoneen että keittiön lampuissa. Lapset tykkäsivät kovasti popsia popparinsa näistä.


Edellisenä päivänä ennen juhlia huomasin että meiltä puuttuu pöydästä kukat enkä viitsi täältä korvesta lähteä enää niitä kaupasta hakemaan. Kävin onneksi mammallani ja aloin lukea uusinta kotivinkkiä jossa oli hauska kukkaohje. Näitä sitten kyhäilin vielä edellisenä iltana. Ohje löytyy myös kotivinkin nettisivuilta.


Tässä on syntymäpäivälahjani lapsilleni. Olen vuoden päivät sulatellut mielessäni ajatusta pyöreästä automatosta, jonka ympärillä kulkee naru ja jonka keskelle voi leikin jälkeen heitellä pikkuautot ja vetää narusta matto pussiksi. Matto vaati todella pitkää kypsyttelyä jokaisen vaiheen kanssa, mutta lopputulos on todella toimiva, vaikka itse sanonkin. Ensimmäinen ongelmani oli, miten matosta saa niin painavan, että se pysyy lattialla, mutta niin pehmeän että se menee kunnolla suppuun. Maton päälinen ja pohja on nyt tehty lakanakankaasta ja sisään on piilotttu vanha jo vähän nuhruisen näköinn fleecepeitto.
Seuraava ongelmani oli että miten teen nauhakujan niin että se menee nätisti ja samalla ei ole liian tönkkö jotta se menee kunnolla suppuun. Ratkaisin asian laittamalla tukevasta nauhasta lenksut pienen matkan välein kulkemaan ympärille. Lenksujen sisällä kulkee nyöri ja kiristimenä on sellainen vanhasta takista napattu helmanauhan kiristäjä. Yksi iso ongelma oli maiseman suunnittelu, jossa mieheni auttoi minua. Hän kertoi heti, mikä kaikissa kaupan automatoissa on vikana ja mitä niistä aina pienenä leikkiessä puuttui. Ohje oli että mahdollisimman paljon oikean kokoisia parkkipaikkoja ja muita paikkoja joihin mennä. Työmaa oli ehdoton. Sinne täytyy viedä kuorma-autolla tavaraa ja siellä kulkee työkoneet. Muita paikkoja, joita tein on marketti, sairaala ja satama-alue. 
Ehkä suurinta päänvaivaa tuotti kuitenkin itse tien tekeminen. Olin päättänyt tehdä maton aplikoimalla, mutten millään keksinyt miten tien saisi nätiksi. Päädyin maalaamaan tien kangasvärillä. Tiehen kuluikin kokonainen purkki maalia, joka oli silti vähemmän kuin luulin. Otin tien ja parkkipaikkojen leveydet Brion autotalosta. Nyt talon voi sijoittaa toiseen tienpätkään, joka poistuu matolta. Reunustin ennen maalaamista kaikki tiet maalarinteipillä. Valkoiset viivat tein myöhemmin myös kangasvärillä. Puut, talot ja muut isot kohdat aplikoisin mattoon. Ikkunat, ovet, tekstit ja puoden rungot piirsin Ikean aivan loistavilla kangastusseilla, joissa hinta-laatusuhde on todella kohdallaan. Lopputulokseen koko meidän perhe on ollut todella tyytyväinen. Aikaa maton tekemiseen tosin kului monia monia tunteja.

Tässä on vielä kuva automatosta "siivouksen" jälkeen. Säkki mahtuu hyvin johokin nurkkaan, josta se on taas nopea ottaa esille. Illalla lelujen siivouksessa ehdottomasti mukavin siivottava.
Tässä vielä muutama kuva iloisista sankareista lahjoineen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti