torstai 15. toukokuuta 2014

Kolme mekkoa

Minulla on kolme uutta mekkoa, jotka haluan esitellä tässä. Aloitan omasta tekeleestäni. Toinen mekko on vaatekutsuilta ja kolmas putiikista. Kaikista pidän kovasti.


 Tämä mekko on  sellainen pikatekele, joka on mahdollisimman kiva tehdä. Mekko on aikoinaan ollut iso päänyli vedettävä essu, jonka leikkasin mekoksi niin että helma ja olkasaumat säilyi entisellää. Alkuperäisistä liehukehihoista purkasin vinonauhan, jotta sain kädenteihin ja kaula-aukkoon samanväristä ohutta vinonauhaa kuin helmassakin. Kaula-aukosta leikkasin vähän liian ison, joten siihen piti tehdä muutama rypytys, mutta ne kyllä sopivat mekkoon ihan hyvin. Kangas on puuvillaa, joten mekko on varmasti viileä kesällä. Lisäksi puuvillamekko kaikessa iloisuudessaan on arjen piristys. Olen nyt jo ehtinyt käyttää mekkoa jonkin verran ja tulee varmasti olemaan kovassa käytössä.


Mekon selkään ompelin pitsivetoketjun. Pitsivetoketju on minulle ihan uusi tuttavuus. Se on toisaalta helppo ommella, kun seommellaan kankaan päälipuolelle. Toisaalta jouduin tämän vetoketjun kanssa purkamaan pariin kertaankin kun kangas meni jotenkin niin että vetoketjusta tuli aaltoileva. ahrjoitusta vaatii siis tämäkin, mutta lopputulos on jokatapauksessa kaunis. Tyttäreni mekkoa varten tilasin tällaisen vetoketkun , kun hänen mekkonsa oli ylhäältä niin pieni ettei saanut päälle, kun kangas ei joustanut. Tällä vetoketjulla asia ratkesi, sillä kangasta ei tarvinnut kääntää vetoketjua varten, eikä se siten ollu mitasta pois. Pari pitsivetoketjua jäi vielä laatikkoon odottamaan uusia ideoita.


Tässä on vielä kuva alkuperäisestä essusta, joka on taitettu kahtia leikkaamista varten.Tämä mekko tässä on uusi jokapaikan pelastus-mekko, sillä mekko on trikoota ja käy siten vähemmän hienoihin paikkoihin, mutta on pituutensa, mallinsa ja pitsiensä kanssa juhlava. Lisäksi tähän voi yhdistää mitä koruja ja värejä tahansa. Tällä mekolla olen käynyt jo Virran Viemää konsertissa Turun konserttitalolla. Hyvä mieli konsertista, hyvä mieli mekosta. Mekko on me&i.n tämän kevään mallistoa. Kolmas mekkoni on ostettu Kartanoputiikki Punaisesta tuvasta, joka sijaitsee Lopella. Hauska mekko, joka myös sopii minusta sekä arkisempaan, että juhlavampaan menoon. Puoti itsessään on myös ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Siellä on paljon uniikkeja vaatteita, joita ei tule juhlissa toista vastaan. Putiikki on visuaalisesti kaunis vaatteiden ja asusteiden lisäksi myös sisustukseltaan. Tämä mekko herätti taas haaveeni järjestää kunnon vanhanaikaiset latotanssit meidän kotona. Saa nähdä joko ne toteutuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti