keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Tuunaamista

Olen panostanut muutamien vaatteiden ja kenkien käyttömukavuuden parantamiseen pienellä tuunaamisell ja ehostamisella. Ostin itselleni vuosi sitten itselleni ja tyttärelleni vihreät kengät. Omiani käytin kyllä silloinkin, mutta tytär ei tykännyt "poikamaisista" kengistään. Maalasin pikkukenkiin nallen naamat ja nyt nämä kengät ovat pikkuveljen käytössä. Paljon hauskemmat kuin alkuperäiset. Päätin samalla piristää myös omia kenkiäni. Maalina käytin akrylimaaleja ja apuna pumpulipuikkoja, sekä tietysti sivellintä. Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Tässä vielä kuvt kengistä.

Lisäksi muutin uuteen uskoon erään varmaan kymmenen vuotta vanhan neuletakin, jota en pitkiin aikoihin ollut käyttänyt, mutt jota en raaskinut heittää värin ja materiaalin vuoksi kirpputorillekkaan. Minulla oli myös säästössä eräs mielestä hyvin kaunis vanha puolihame, joka oli todella pientä kokoa. Yhdistin ne kaksi ja tällainen siitä sitten tuli...
Eli pikkukukallisen puolihameen leikkasin kolmeksi niin isoksi kiilaksi kun sai ja hameen vekit käytin myös. Neuletakin hihat lyhensin ja hameesta tein niihin reunat. Irsileikattujen hihojen päät ja hameen vyötärökaitaleen muutin ruusukkeiksi. Nyt olen käyttänyt neuletakkia hyvinkin paljon. Pitsin pätkäkin pääsi laatikon pohjalta koristamaan helmaa.Toinen vaatemuutokseni kohdistui kirpparilta eurolla löytämääni kauluspaitaan ja erääseen ompelukäyttöön hankkimaani pussilakanaan. Inspiraation sain kirjasta Oli kerran housunpuntti, jonka sain syntymäpäivälahjaksi. Näillä eväillä syntyi ehdottomasti hienoin yöpaitani...Yläosa on siis kauluspaita, josta on leikattu pois hihat ja leikattu pyöreä pääaukko. Rinnan alta leikkasin paidan poikki ja alaosa on lakanaa, josta on tehty yläosan kanttaukset myös. Kauluspaidan hihat pääsivät taskuiksi mekkoon. Vinkki myös kaikille, jotka karvitsevat kivaa kesäyöpaitaa imetykseen, sillä tästä saa napit auki ja on viileä käyttää. Taskuillekin imettävä äiti keksii varmasti käyttöä. 


Tällaista tuunailua tälläkertaa. Kesäisin terveisin Perhonen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti