sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Hiihtolomaviikko

Vaikka kotona olenkin ja mieskin on töissä, niin viikko on tuntunut silti aivan hiihtolomalta. Ilmat on ollut todella hienot ja hiihtämäänkin olen päässyt kolme kertaa. On pulkkailtu, potkukelkkailtu ja käyty lasten puuhapäivässä Sarkassa ja viikon kruunasi laatuaika miehen kanssa kun lapset oli yökylässä. Oli ihan sellainen olo kun olisi ollu jollain mökillä kun oltiin illalla hangilla, minä suksilla ja mies lumikengillä. Sen jälkeen syötiin omatekemää pitsaa ja käytiin saunassa ja katsottiin Tie pohjoiseen, joka oli oikein hyvä elokuva, suosittelen. Tänäänkin koitin koiran kanssa käydä hiihtämässä, muttei siitä tullut mitään kun se jaksoi raahata itseään vain parikymmentä metriä latua pitkin ja jäi siihen tönöttämään. Lopulta käännyin takaisin, kun joka kerta taaksekatsoessa koira vain tuijottaa ladun alkupäässä, eikä tule vaikka huudan. Se ei ollut ollenkaan halukas rämpimään hangessa.
Lasten yökyläilystä innostuneena päätin tehdä heille reissukassin. Ohje on kirjasta Sur sur, tee oma marimekkosi. Tämä valmistui kuitenkin vasta kun lapset olivat jo tulleet takaisin kotiin, sillä ajattelin olla näppärä ja tehdä vähän "fiksummin" kuin ohjeessa sanotaan ja jouduin tietysti purkuhommiin. No mutta seuraavaan kertaan. Tämä on sellainen kivan suuri säkki, johon mahtuu kaikki se suuri määrä tavaraa, jota muksut mukaansa tarvitsevat. Samalla määrällä voisi olla vaikka viikon, mutta kaikki tarvitaan myös yhdeksi yöksi. Kassi on kääntökassi ja kankaat on ihanat jyskin kankaat, jotka sain joululahjaksi. Kuvassa kassin sisällä on 5 kappaletta meidän sohvalla olevia tyynyjä. Haaveissa minulla on tehdä kevättakit näistä kankaista molemmille muksuille. Saa nähdä kulkevatko he niissä jo tänä keväänä vai vasta seuraavana.
Olen unohtanut kuvata pari viikkoa sitten valmistuneen kaulurini, joka on nyt hiihtolomaviikolla ollut kovassa käytössä. Ohje on Drops designin ohje. En enää löytänyt ohjetta suoriltaan, mutta toivottavasti se drops designin sivuilta vielä löytyy, sillä ohje oli kiva. Paperiversionakin se minulla oli, joten toivon etten ole heittänyt sitä menemään. Tein alkuvuodesta Liedon osto ja myyntiliikkeestä, joka on muuten aivan huippu kauppa, lankalöytönä tämän langan edullisesti. Kauluri on siis tehty kaksinkertaisena pyöröpuikoilla(4) Novitan Polku-langasta, väri Paprika. Todella kiva käytössä ja aivan ihanan värinen tuo lanka.


Meidän sällikin oppi viikolla pääsemaan itse istumaan. Yhtäkkiä hän vaan istua tönötti olohuoneen lattialla kun tulin keittiöstä ja oli todella innoissaan saavutuksestaan. Minä en ole ennen edes huomannut että poika olisi harjoitellut moista.

Hauskoja talvipäiviä kaikille lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti